Chci být prezident II. (Featuring Daniel Landa)

3. 12. 2015 16:20:48
Já věděl, že ten Robejšek nevystupuje v té televizi jen tak. Moci se mu zachtělo. Takový Jan Švejnar na druhou. Byl bych trochu ostražitý, ale z toho mráčku pršet nebude.

Takže v prezidentských kandidátech, po těch, co kdysi dělali revoluci, nastává takzvaná intelektuálská vlna ověnčená akademickými tituly. Určitě si nenechá volbu znovu ujít takzvaný americký chytrolín Prof. Jan Švejnar, M.A., Ph.D. a nově génius zkratky, tentokrát načichlý německým expatriotismem, Dr. Petr Robejšek. Ten sice v Německu trochu opisoval z cizího článku, ale to jistě v debatách vysvětlí. Jsem zvědavý, jaké bude mít názory na všechno z akademické půdy. Budu to moci srovnávat, neb v Německu to velmi dobře znám a nějaký čas jsem tam i žil. Opět velká komedie ,,ne, já nechci být prezident, to lid se mne žádá."
Prdlajs, lid si žádá úplně něco jiného. Tvrdou pěst na všechno, co jinak vypadá, má jinou barvu, jinak smrdí, jinak... prostě co je nějak jinak. Je zajímavé, že se vždy krajní pravice zaklíná dělnickou třídou, která má své místo přeci vždy hodně nalevo. Mezi pravicovými radikály se jistě najde mnoho, co musí někde hákovat, neb mají většinou základní vzdělání, ale hodně se jich fláká na podpoře a s dělníky nemají zhola nic společného, zatímco opravdoví dělníci jsou špatně placeni a na nějaké nedovolené či dovolené shromažďování nemají po nočních šichtách ani pomyšlení. A už mi u toho pana Petra Robejška zase figuruje Česká televize s do kapesníku uchcávajícími redaktorkami z toho, jak je pán chytrý a způsobně vypadá. A na jeho (nejeho) facebookovém profilu, kde jsou zmíněné televizní vstupy, jsou sdílená hesla jako ,,zlatá slova" a ,,tesat do kamene."
Jo a Daniel Landa se definitivně zbláznil a bude určitě kandidovat taky. Ale Dane, žádné utajené akce se neprezentují v médiích, natož takto na tiskovkách, a tajní spolupracovníci se tam jmenovitě nejmenují. To je, jako kdybyste promítali PowerPointovou prezentaci s ukázkami konaní satanských obřadů s některými vládními představiteli v podhradí a mysleli to smrtelně vážně. Trochu mi to připomíná příhodu, jak Elvis Presley navštívil presidenta Nixona v Bílém domě. Napřed mu ručně napsal asi šestistránkový dopis a chtěl přijmout. Následně mu navrhoval, že by se stal agentem přes narkotika a nebezpečné drogy, přičemž si na něj FBI už vedla od začátku jeho kariéry docela slušný spis. Nixon mu poděkoval za dary, které představovaly nějaké kvéry a rodinné fotografie, a s šéfem FBI Edgarem Hooverem mu dali odznak a průkaz a opět ho slušně poslali do prdele. Co jiného s ním dělat, že?
Už jenom čekám, kdy tady přistanou marťani a na tiskovce řeknou, že Dan je jeden z nich, načež se Landovi oddělí hlava a vyleze z něho něco hodně divného zeleného. Obávám se, že se Landa tímto definitivně umělecky zařízl. A Daniela Drtinová s ním v rozhovoru v DVTV nepochopila, že tou celosvětovou sítí myslel Landa Facebook. Na zamini jim z těch informací asi praskne hlava. Alespoň je vám teď už jasné, jací sebestřední magoři se pohybují v našich tajných službách, a střeste se zvolit za prezidenta nějakého vojcla!
Upřímně, kdyby se každý, komu přijde na koncert víc než padesát tisíc lidí, toužil stát spasitelem, tak tu máme mesiášů... Co takový Bono Vox z U2, ten to alespoň směřuje rozumným směrem, ale to by mohl chtít taky spasit svět Ozzy Osbourne, ale ten to má, oproti některým našim hvězdám, kupodivu v hlavě (ač se nezdá, po tom všem co má za sebou) srovnané. A kolik má fanoušků, snad nemusím ani povídat. Oni totiž lidé chodí na ty koncerty převážně pro tu hudbu a ta je u zmíněného Landy dobrá, je to jeden z mála českých interpretů, kterého si i poslechnu. Ale ať se, a teď použiji jeho slovník, protože to už jinak vyjádřit nelze... „Ať se kurva nesere do zahraniční politiky, když o tom ví kurva hovno." On o tom mnohdy, až na čestné vyjímky, ví hovno často i ten úřadující ministr, ale od toho tam je na zamini nějaký aparát, který, alespoň doufám, o tom něco ví.
Tak ještě někdo touží být prezident?

Autor: Petr Dolejš Koch | čtvrtek 3.12.2015 16:20 | karma článku: 14.85 | přečteno: 844x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 27.10 | Přečteno: 496 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 49 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.78 | Přečteno: 521 | Diskuse
Počet článků 95 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1047

Kreativní ředitel, režisér, textař, vydavatel. https://koch.cz
Producent, hudební skladatel, zpěv, sólová kytara, harmonika v hudební skupině THE V.I.P™. https://theviptm.com

 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...