Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nechte modelky hrát a zpívat.

Existuje kategorie zpívající herec, chcete-li zpívající herečka. To je celkem obvyklé, jedním z předmětů na konzervatoři je i zpěv, takže se lecjaký herec naučí i zpívat. Zpívají na divadle či ve filmu většinou v rámci své role.

Nebo něco zazpívají v nějakém zábavném pořadu. To se dá mnohdy přežít. Každý ví, že herec není zpěvák, že ho třeba jen hraje a respektují to. Herec to také většinou ví a snaží se zpěv co nejpřesvědčivěji zahrát. Nově nám ale začaly vznikat i kategorie zpívající modelka, což je modelka, která na něčí radu či sama o své vůli začne zpívat. Ale všichni vědí, že je to bývalá modelka, takže to tiše tolerují. Nekladou na modelčiny výkony, co se týče zpěvu, nějaké zvláštní nároky, alespoň se je na rozdíl od většiny zpěvaček také na co koukat.
Poslední dobou se objevila i zvláštní kategorie - zpívající moderátorka. To se taky dá unést, všichni víme, že moderátorkou byla vlastně jen na získání větší skupiny fanoušků pro svoji následnou pěveckou dráhu. Je zvláštní, že obě posledně zmíněné kategorie se nevyskytují u mužských modelů a moderátorů. Ale ono moc modelů a moderátorů, co by se vrhli na zpívání, není. Jeden by tu byl, ale ten toho naštěstí brzo zanechal a stal se z něj výborný moderátor a dokonce poslední dobou i výborný tanečník.
Poměrně dlouhou dobu existuje kategorie hrající modelka. Modelek znám osobně opravdu hodně, takže doufám, že nějakou neurazím, ale hereček je mezi nimi jako šafránu, nebo vlastně neznám ani jedinou, co by uměla něco zahrát, teda kromě sebe. Přesto se vždy objeví nějaký režisér, co chce svoje dílko zachránit obsazením modelky, většinou bývalé. Myslím, že jeden případ v Čechách už známe. A víme, jak to dopadlo, prostě ta modelka se v tom plácá, protože neumí hrát a je nám tak nějak trapně i za ni. 
Ale Česká televize se zase po čase plácla přes kapsu a nechala vyprodukovat vánoční romantickou komedii, což je speciální kategorie, kterou se každý rok snaží natočit téměř všechna hollywoodská studia. Některé úspěšně, některé méně. Soupeřit s takovými velkými studii je sice naivní, ale proč bychom na Vánoce také nemohli, kromě letitých pohádek a filmů s Vlastou Burianem, konečně sledovat „naši" českou romantickou komedii. S tím souhlasím. 
Účelem takové romantické komedie, je nejen vánoční atmosférou zjihlé diváky přilákat k obrazovkám, ale také je v průběhu filmu dojmout a několikrát doslova rozplakat. Není pravdou, že se v těchto komediích nemihne občas i modelka. V té asi vůbec nejsledovanější vánoční romantické komedii, kterou známe pod názvem Láska nebeská, se objeví dokonce i Claudia Schiffer. Ale to tam má svůj dobrý účel a nehraje sebe, ale nějakou Carol. V takové komedii musí do sebe vše naprosto přesně zapadat, jako diváci se musíme tak plně ponořit do děje, že zapomeneme, že je to natočený film. A klíčová věc je samozřejmě herecké obsazení. 
Nic proti herci, který byl obsazen do role hokejisty, ale to přesně popírá to předchozí pravidlo o hereckém obsazení. Těžko můžeme nebohému Jirkovi uvěřit, že je se svojí fyziognomií hokejista, navíc hrající zámořskou NHL. A na takovýchto detailech to vše nakonec stojí a padá. Ale když do další hlavní role obsadíte „neherce", tak si neříkáte jen o to, že vám to strhají kritiky (čert je vem), ale také o to, že celý film nedočká příští a další roky své reprízy. Takže obsazením modelky či bývalé miss, což je prašť jako uhoď, dílko nezachrání a nám zase bude chvilku trapně. Divím se, že modelce tento počin někdo z herců či vlastně hudebníků, co se okolo ní motá, nevymluvil. 
Navíc jednotlivé role jsou postiženy přesně takovým zkresleným askriptivním statusem, který je rozebírán na semináři sociologie ve filmu. To znamená hokejka je primitiv a misska zlatokopka. Znám osobně minimálně jeden případ, že tomu tak není. Takže to neberte jako kritiku, ale jako dobře mířenou radu, jak se příště vyvarovat základních chyb při tvorbě vánoční romantické komedie. Divím se producentovi, že to včas nezarazil. Vlastně jednu modelku, co umí hrát, znám, ale ta ještě není tak známá a až bude známá jako herečka, ráda na to, že byla modelkou, zapomene.

Autor: Petr Dolejš Koch | pondělí 28.12.2015 21:29 | karma článku: 12,81 | přečteno: 727x
  • Další články autora

Petr Dolejš Koch

Proč se nikdy nemůžu dohodnout s komunisty.

Jen jsem se chtěl zeptat, jak vám je Češi, když všechny ty oslavy 100 let republiky vyžere Zeman s Babišem se svými nohsledy?

27.10.2018 v 16:38 | Karma: 21,94 | Přečteno: 700x | Diskuse| Společnost

Petr Dolejš Koch

Autodafé, nad malým oligarchou.

Sám jsem asi dvakrát v životě také dělal pro někoho, kdo by se mě z dnešního pohledu nezdál být úplně košér, ale současné bití se v prsa mnohými umělci, mi připadá trochu směšné.

7.8.2018 v 13:07 | Karma: 19,69 | Přečteno: 892x | Diskuse| Společnost

Petr Dolejš Koch

Traveling With My Canon.

Vlastnictvím fotoaparátu, nestává se člověk fotografem. Je pravda, že jsem si tento fotoaparát, původně pořídil na fotografování módy a módních přehlídek.

30.7.2018 v 16:20 | Karma: 10,87 | Přečteno: 279x | Diskuse| Cestování

Petr Dolejš Koch

Co jsem proboha dělal na té demonstraci?

Ve středu jsem si zašel s jednou kamarádkou do KFC do Kaprovy ulice v Praze a když jsme vycházeli ven, řinul se proti nám dav lidí s nějakými transparenty.

16.3.2018 v 4:13 | Karma: 29,58 | Přečteno: 8938x | Diskuse| Politika

Petr Dolejš Koch

Změnit nejen politické prostředí, ale i firemní kulturu.

Kreativní ředitel v reklamní agentuře musí umět vymyslet koncepci pro komunikaci, pro televizní spot, sehnat lidi do týmu, který šlape a nehádá se, když je k tomu ještě režisér, musí zvládnout vše na place a v postprodukci,

23.1.2018 v 23:48 | Karma: 11,07 | Přečteno: 349x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Největší hrozbou je ruský imperialismus, řekl Lipavský v Budapešti

26. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  11:58

Český ministr Jan Lipavský na setkání se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem uvedl, že...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  11:26

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1047x
Kreativní ředitel, režisér, textař, vydavatel. https://koch.cz
Producent, hudební skladatel, zpěv, sólová kytara, harmonika v hudební skupině THE V.I.P™. https://theviptm.com