Petr Dolejš Koch

Bojkot Valtických vín.

31. 01. 2016 23:06:32
Nemohu tomu uvěřit, ale je to tak. Shlédl jsem reportáž, kterak měl současný prezident besedu se studenty na střední vinařské škole ve Valticích v Jihomoravském kraji.

A na té škole předem rozdala nějaká snaživá soudružka studentům otázky pro prezidenta natištěných na nějakých papírcích a ty ti studenti odříkávaly v přesně určeném pořadí. Soudružka to nervózně kontrolovala přísným okem, aby se nespletli. Upozornila je na to, že se mají přihlásit, postavit se, představit se jménem a příjmením, říci ze které jsou třídy a položit otázku.
Možná to bylo vystřiženo, ale ty děcka zapomněli, asi jak byli nervózní, se představit. Ty dostanou. Divím se, že se nějací studenti, nechali takhle zmanipulovat. Bylo to jak v padesátých letech, který jsem teda nezažil, ale snad jsme ani my před listopadem nebyli tak blbý. Vypadalo to směšně a trapně. A zjevně to nikomu nevadilo. Tomu prezidentovi se nedivím, ale těm studentům tedy hodně ano.
Vyhlašuji bojkot na všechna Valtická vína, až řeknu teď. Teď. V diskuzi mě zaujala otázka: „A proč bojkot valtických vín?" Na paradox, ještě větším paradoxem. Vím, že vína za to nemůžou, ale my bychom jsme si tenkrát před listopadem jako studenti rozhodně nenechali nic podobného vnutit. To za toho tuhého režimu. Je fakt, že tenkrát prezident žádné debaty se studenty neabsolvoval. Radši.
Ale tu soudružku bychom poslali někam. Mimochodem, kdybych nazval článek „Ostudná beseda s prezidentem", nikdo si toho nevšimne. Pán je totiž i kreativní populista.
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10117034229-168-hodin/216452801100131

Autor: Petr Dolejš Koch | karma: 15.96 | přečteno: 996 ×
Poslední články autora