Za to jim posprejujeme Eiffelovku!

Tak nám nějací „frantíci" posprejovali Karlův most. Sprejoval jen jeden a druhý to očumoval s rukama v kapsách a asi mají naděláno v kalhotách.

Neznámý autor. Praha, Karlův most. Spray na kameni, 270,5 x 93,1 cm.

Karlův most má totiž dost rozsáhlý systém kamer, které to celé natočily a následně lze vysledovat, kudy se chlapci vydali a kde si dali následně dlabanec. Kdyby jsme jim to chtěli oplatit, tak by na to nestačila ani Eiffelova věž, protože Karlův most byl dokončen 1402 a Eiffelova věž byla otevřena až 1889.
Myslím, co se týče historické hodnoty. Eiffelova věž je asi známější. Pařížané svoji věž nejprve nemohli vystát, ale dnes na ní nedají dopustit. My jsme měli náš Karlův most vždy rádi. Nechci tady vyvolávat nějaké protifrancouzské nálady, ale posprejovat Karlův most je dost velká hloupost.
Ti kluci navíc nevypadali jako úplní cucáci, takže na mladickou nerozvážnost to svádět už nelze a navíc ty jejich výtvory snad nespadají do kategorie graffiti, ale spíše do kategorie čmáranice, takže na umělecký přetlak to také asi nepůjde hodit. Švédové sice roku 1648 porychtovali naši kulturní památku při obléhání Prahy o poznání lépe, ale už je to dávno a švédky se nám čechům celkem líbí.
Tak mě v té souvislosti napadlo, protože nedávno na mé oblíbené DVTV hovořil psychiatr a psychoterapeut Radkin Honzák o nenávisti a jak snadné je jí namířit proti jinému národu, či skupině obyvatelstva, třeba na základě pokusu o výtvarné vyjádření dvou napitomělých frantíků. Protože, to mohli stejně tak udělat, opilí němci, angličané, holanďané nebo číňané. Nebo imigranti, kdyby tady nějací byli.
A v té souvislosti bych chtěl zmínit, když se někdo stane zvoleným představitelem nějakého státu, tak by neměl rozhodně lhát národu a to ani o údajném bezpečí či nebezpečí. Protože do této doby tady nikdo z politiků otevřeně neřekl, jak je to doopravdy s tou imigrantskou vlnou. Každý se jenom postaví na jeden břeh, buď pro anebo proti a tam se snaží vymlátit ze situace, která ještě v Čechách nenastala, politické body.
Takže to udělám já. Předně je pravda, že se do Evropy nahrnuli lidé jiného kulturního povědomí. U těch nejvíce radikálních, opakuji nejvíce radikálních, se dokonce lidské postavy a obličeje už vůbec nesmí zobrazovat, takže by ty kopie soch od Matyáše Bernarda Brauna a Ferdinanda Maxmiliána Brokoffa hezky šli dolů do Vltavy. On to sice Mohamed prý myslel dobře, protože obrazy i sochy povzbuzují modlářství, tedy uctívání, ale vysvětujte to dnešním radikálům. Jak vidíte, zneužít se dá všechno.
Ale je také pravda, že jich zatím není moc a že konečně někoho napadne řešit tu samotnou příčinu, proč se tito lidé přesouvají do Evropy. Jistě, někde se chovají jako prasátka, někdy se k nim chováme my evropané, také jako prasátka. Ale jak se říká, „Hoď kamenem, kdož jsi bez viny." Což má v dnešní době, velmi zvláštní význam.
Takže, až ty „frantíky" Česká policie dopadne, protože doufám, že je dopadne, tak bych je nezavíral na tři roky, ale hezky je nechal veřejně celý ten most očistit. Budou mít dostatečnou ostudu a my tady všem ukážeme jak jsme schopni odpouštět, ale že vše má své meze. Ale kdoví, že to byli „frantíci" a navíc technická zpráva komunikací nechala graffiti z mostu odstranit. A kdo nepochopil jemnou ironii celého článku, nechť do diskuze nevstupuje.
http://praha.idnes.cz/vandalove-posprejovali-karluv-most-dby-/praha-zpravy.aspx?c=A160226_143139_praha-zpravy_nub

Autor: Petr Dolejš Koch | pátek 26.2.2016 17:21 | karma článku: 17,04 | přečteno: 767x
  • Další články autora

Petr Dolejš Koch

Traveling With My Canon.

30.7.2018 v 16:20 | Karma: 10,87

Petr Dolejš Koch

Co pro nás má vláda dělat?

10.5.2017 v 0:39 | Karma: 16,63

Petr Dolejš Koch

Co chce český volič?

5.6.2016 v 11:47 | Karma: 13,92

Petr Dolejš Koch

Bazárek na Kutnohorské.

2.6.2016 v 12:02 | Karma: 17,64
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1047x
Kreativní ředitel, režisér, textař, vydavatel. https://koch.cz
Producent, hudební skladatel, zpěv, sólová kytara, harmonika v hudební skupině THE V.I.P™. https://theviptm.com