Petr Dolejš Koch

Házeti špínu na druhého? Nic nového.

7. 03. 2016 14:33:52
Tento článek ukazuje, jak se historie může někdy opakovat. Politik Jiří Stříbrný byl obviněn a skandalizován, že se nakazil pohlavně přenosnou chorobou, přičemž nic z toho nebyla pravda.
article_photo

Jiří Stříbrný, československý politik, novinář, účastník prvního odboje, jeden z mužů 28. října, majitel bulvárních novin a několikanásobný ministr.
Článek má pouze snahu upozorňovat, kterak se dá pracovat s informacemi a jak je možno snadno každého obvinit z čehokoliv. Přestože je osobnost Jiřího Stříbrného z dnešního pohledu v mnohém rozporuplná, jenom se zde ilustruje, jak se v dnešní době, i z úst politiků, nikdo nestydí někoho obviňovat z čehokoliv, aniž by pro to měl jakékoliv důkazy.
Myslím, že paralela s dnešní politickou situací je přesto každému vnímavému čtenáři naprosto zřejmá, ale že i si politici si z této kauzy vezmou do budoucna poučení. Dějiny totiž takovéto excesy, nikdy nikomu netolerují. „Syfilis řádil v nejvyšších kruzích." Senzační odhalení, které jistě spustí lavinu v politickém životě, stalo se skutečností. Věhlasný profesor Antonín Trýb vydal dobrozdání, že jeden z významných českých politiků má syfilis ve stadiu progresivní paralýzy. Lidově se tomuto vážnému pohlavnímu onemocnění říká příjice. Když tuto informaci dostal předseda významné politické strany prohlásil, že by bylo vhodné dotyčného někde izolovat, nejlépe do blázince, a tím ho vyřadit z veřejného života.
Nicméně profesor Antonín Trýb dodal, že to jsou sice typické příznaky pokročilého stadia syfilidy, ale že pokud pacienta osobně nevyšetřil, nemůže dát žádné dobrozdání, protože tak činil pouze na vylíčení těchto příznaků. Bylo by tedy velmi rozumné, vyzvat tohoto politika k návštěvě odborného lékaře chorob venerických, aby se toto podezření potvrdilo či vyvrátilo. Je nesporný fakt, že chování tohoto politika v poslední době vykazuje jisté známky nenormálnosti a že se zejména v jeho výrocích v poslední době, lze tyto příznaky pozorovat. Je tedy velmi nezbytné v zájmu státu, tohoto nejmenovaného politika vyšetřit a v případě pozitivního výsledku izolovat. Tento politik, zatím není jmenován, z důvodu citlivého přístupu k jeho rodině, ale také v zájmu národní bezpečnosti, protože má mimo jiné i přístup k citlivým státním utajovaným skutečnostem, a mohlo by se i stát, že je v rámci své postupující nemoci, někde vyžvaní.
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10150778447-historie-cs/212452801400002/

Autor: Petr Dolejš Koch | karma: 10.21 | přečteno: 687 ×
Poslední články autora