Petr Dolejš Koch

Co pro nás má vláda dělat?

10. 05. 2017 0:39:02
Vláda je ustavena, alespoň je tak tomu, v každé demokratické zemi, za několika účely. Měla by garantovat svým obyvatelům, kteří ostatně vládu platí ze svých nemalých daní, několik zásadních věcí.

Měla by garantovat, v první řadě svým občanům bezpečnost, a to jak vnější, tak vnitřní, aby nemuseli na všechno co volně leží, hned dávat zámek, aby to někdo neukradl, a také vnější, aby občané neměli pocit strachu, že sem vpadne nějaká horda a obsadí zemi. Také by měla garantovat finanční jistotu, že nepadne měna, a lidé opakovaně nepříjdou o své úspory. Potom by měla garantovat lidem pocit štěstí, pocit, že jejich práce není nadarmo, pocit, že to co vytvoří, nepříjde nazmar.
A co dělá tato vláda a ostatně všechny předchozí vlády od roku 1948? Nechají v naší zemi řádit cizí armády, cizí rozvědky a cizí kapitál. A to i po roce 1989. Cizí rozvědky se zde chovají jako doma a cizí kapitál se tady chová jako na dobytém území. Neplatí svým zaměstnancům odpovídající mzdu, za jejich práci, jakmile mají možnost, odvedou svůj zisk, pryč z této země.
A vláda ještě připustí, aby se ke svým zaměstnancům chovali jako k námezdní síle, jak za ranného kapitalismu. Ostatně, aby si mohla vláda vozit své prdelky v audinách a mercedesech postupně prodala všechno, co bylo po léta bohatství této země, nebo co bylo po staletí bohatstvím rodin, co pro tuto zemi mnoho vykonali.
Když, už jim to předchozí vlády za dob komunismu sebrali, neměly ty nastupující, nijakou zvláštní potřebu se zasadit, aby majetek co byl těmto rodinám ukraden, něco vrátila. Vrátila jim jen část, co musela. V podstatě tolerovala zlodějinu.
Dělá tato vláda, z uvedených činností, něco pro Vás? Cítíte se bezpečně, v této zemi, cítíte, že jsou v bezpečí Vaše peníze, cítíte, že tento stát netoleruje každou zlodějinu? Určitě ne. V této zemi vlastně panuje chaos a anarchie. V podstatě by jste tuto vládu mohli dát Pirátům a vyšlo by to nastejno.
Kdo za to může? Můžeme si za to sami. Opakovaně volíme za své představitele lidi, co se nám smějí do obličeje, chovají se sprostě, neurvale a jakmile mají možnost, něco ukradnou a zpronevěří.
Ale ono jim to prochází, vlastně několik let. Napřed všem říkali, že si musíme utahovat opasky, že tato země nemá takovou produktivitu, jako ostatní země. Dobře, to lze tvrdit deset let, možná dvacet, ale ne dvacet sedm let. Co tím způsobili? Nechali, tuto kdysi bohatou zemi zchudnout. Tedy lépe řečeno, jejich obyvatele.
Výsledek se neprojeví hned, ale právě za těch dvacet sedm let, je to už poznat. Lidé tu během svého produktivního věku, nedosáhnou k tomu, aby se zabezpečili na zbytek života. A nevěřte tomu, že někomu z Vás patří ty domy, auta a jiné statky, co teď máte k dispozici.
Nepatří. Většinou patří, nějakým bankám či jiným finančním ústavům a nebo i jednotlivcům, o jejichž morálním profilu, si myslím své. Netřeba jmenovat, ale věřte, že lidé, kteří ke svému majetku přišli poctivě, se nemají potřebu schovávat.
Jistě je tady spousta podnikatelů i firem, kteří vybudovali to své téměř z ničeho, ale většina kapitálu, zůstala za nehty hrstce lidí, kteří většinou přišli ke svému neuvěřitelnému mění, nějakým záhadným způsobem. Když to řeknu natvrdo, tak to sprostě ukradli.
Hledáte návod, jak z toho všeho ven, jak napravit ty věci vykloubené z kloubů. Ten je v této situaci těžké najít, jednak je možná spousta věcí nevratných, a jednak není ani vůle, ve Vás samotných, něco změnit.
Jistě je zde pár lidí, kteří se bez tohoto systému obejdou, mají to štěstí, ale většina ne. A od toho je každý stát ustanoven, aby i pro toho posledního, našel řešení. A to nedělá, a nedělá to ani tato vláda, ani tento parlament, ani senát a už vůbec ne prezident.
Vláda je banda rozhádaných kluků, bez jakékoliv zodpovědnosti, kteří si vyřízují účty mezi sebou, a na tento lid z vysoka prdí, parlament je v podstatě stejná banda jako senát a jen se starají, aby dostali své náhrady a mohli si tak naplánovat za své funkční období, tu postavení dvoupatrového domečku a ti co mají už domeček postavený, postavení bazénku k němu.
A prezident? Škoda mluvit, je mi líto toho stárnoucího muže, kterému utíká jeho zdraví a síla pod prsty a svojí životní hořkostí otravuje celou tuto zemi.
Možná že Vám někdo vystaví účet, a možná už brzy. Možná, že těmto haštěřícím starcům a lidem co vlastně nikdy nepracovali, někdo vystaví účet. A myslím, že to budou opět Vaše děti, kteří Vám vyčtou, že jste všechno nechali dojít, až do tak absurdního konce. Ale třeba, máte ještě šanci to napravit. Věřím v to.

Autor: Petr Dolejš Koch | karma: 16.39 | přečteno: 553 ×
Poslední články autora