Kterak Krnáčová zachránila Prahu.

Obdivuji místní politiky, kteří dovedou svojí fotku, lidově řečeno „vesrat", kamkoliv. Praha, sobota, 12.8. 2017, převážně oblačno, možnost srážek: 10%. Jdeme se s Alexem, opět proběhnout po parku Kampa a ejhle, koho nevidíme.
15 let od povodně

Na úvodním, z dvaceti oboustraných panelů, které připomínají patnáctileté výročí povodní, má úvodní slovo Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy. V dojemném dvojjazyčném proslovu, který jistě psal někdo z pohunků šéfa šéfů, se shrnutě dočteme, co se tehdy stalo a jak je Praha na povodeň dnes připravena.
Ano, určitě, ale že by to byla zásluha zmíněné primátorky, to jsi nejsem zcela jistý, vlastně jsem si zcela jistý, že na tom tenkrát, ani nemákla. Takže turisté, si naši „Krndu" vesele fotili a ona tam neochvějně stojí, jako neohrožená zachránkyně, kdy se na ní předtím, samozřejmě vyřádila banda vizážistů.
Zároveň, probíhala na Kampě další akce a to ještě slavnější. Výročí, 25 Městské policie hl. m. Prahy. Ano, tam vypadlo slovo „let", ale kdo by se „sral" s nějakou češtinou, že jo, prosím pěkně. Panelů, měli sice jenom pět, ale ty si radši hlídali, aby jim je někdo nešlohl.
Nechyběli ani trdelník, nafukovací skákací hrad, nafukovací obří skluzavka, živá hudba, patlání dětí barvami, lev, kočka a medvídek, či co to bylo za zvířata. Kdoví, co to bylo vlastně za akci a kdo si jí objednal. A mezi tím, chodili turisté, četli si anglicky ty žvásty, obdivovali fotografie zatopené Prahy, všechno si fotili a jeli z Prahy s pocitem, že v Praze žije žena, která si umí, i s velkou vodou poradit. 
Policie patrovala snad u všeho, aby snad nikdo nedehonestoval naši milou primátorku, což právě činím. Ani ten Alex, se nechtěl u toho stojanu s její fotografií, vyčůrat.
A až budou vzpomínat někteří naši významní spoluobčané, jak je kdysi současná primátorka, obdarovávala nejrůznějšími vyznamenáními a čestnými občanstvími, doufám, že nebudou mít stejný pocit, jaký měli naši spoluobčané za Protektorátu Čechy a Morava, když je obdarovával tehdejší Státní prezident Emil Hácha. Protože ona ta velká voda, může přijít daleko dříve a spláchne všechen tenhle odpad do kanálu. Protože se mi zdá, že už je na čase, opět vyčistit Augiášův chlév.

Autor: Petr Dolejš Koch | sobota 12.8.2017 20:24 | karma článku: 33,89 | přečteno: 1765x
  • Další články autora

Petr Dolejš Koch

Traveling With My Canon.

30.7.2018 v 16:20 | Karma: 10,87

Petr Dolejš Koch

Co pro nás má vláda dělat?

10.5.2017 v 0:39 | Karma: 16,63

Petr Dolejš Koch

Co chce český volič?

5.6.2016 v 11:47 | Karma: 13,92

Petr Dolejš Koch

Bazárek na Kutnohorské.

2.6.2016 v 12:02 | Karma: 17,64
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1047x
Kreativní ředitel, režisér, textař, vydavatel. https://koch.cz
Producent, hudební skladatel, zpěv, sólová kytara, harmonika v hudební skupině THE V.I.P™. https://theviptm.com