Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Problémem, dle mého skromného názoru, nejsou ani psi jako takoví, ani velikost výběhu na volno. Moje zkušenost je zase taková, že i když máte za barákem pole lesy louky, stejně většinou se psem na vodítku akorát obejdete blok, pes očuchá přibylé podpisy - a světe div se, stačí mu to. Že by trpěl sociálním nekontaktem, pravda s každým "kámošem za plotem" se hurónsky pozdravili, toho jsem si fakt nikdy nevšimla. 

Problémem jsou leda tak nesocializovaní páníčkové. Dokud se bude učit aportovat na cyklostezce, nebo dokud si třicetikilová mamina s kočárkem, aby utáhla to stejně těžké tele na vodítku, na něj pořídí ohlávku, která se psovi zařezává do očí, a mamina je vysmátá, jak já to s kočárkem krásně jde dohromady... tak do té doby psi nebudou normální a snesitelní, ať mají výběh jakýkoliv. 

Totéž platí i pro výběr psa do bytu či paneláku. A totéž platí pro neposlušnost, kdy čoklíci vesele ignorují vyvolávání majitele, případně kdy si z vodítka dělají šoufky a táhnou kam chtějí, nejčastěji čuchat všem lidem po nohou... 

Psy miluju, můj vlastní odešel před 10 lety a od té doby jen ohromeně pozoruju, co za nevychované spratky má většina populace "pejskařů". Ale případ, který by vyřešil volný výběh za barákem sám o sobě, jsem fakt ještě nepotkala.

0 0
možnosti
Foto

Nepoprosil jsem předem jak se tady má odvíjet tato diskuze? Opravdu je tady potřeba častovat ostatní diskutující výrazy: „To asi proto, ze jste hloupa.“ Ještě jsem upozorňoval předem, že není potřeba používat generalizování, nevychovaní a agresivní psy, pro jejichž páníčky je problém psy zvládat, snad nejsou předmětem diskuze. Kočku mám taky.!!

1 1
možnosti

No vidíte ... a zase jsem u té slušnosti a ohleduplnosti. Někoho můžete prosit, upozorňovat, kárat a je to marný, je to marný, je to marný;-D

A pak se divte, že někteří psychicky slabší jedinci zakážou pod blogem diskuzi.

A podobné je to s těmi psy

1 0
možnosti

Bez ohledu na to, kdo co aktuálně viděl a zná ze svého okolí, faktem prostě je, že pes, omezený ve svobodném pohybu, je zpravidla agresivnější. Pro místní trolly zdůrazňuji, že záleží na plemenu a temperamentu, ale podstata je jasná. Pes se jako tvor zas až tak od lidí neliší. Zkuste si chodit venku s vodítkem a věřím tomu, že spoustě z vás také naroste agresivita ke svému okolí.

2 1
možnosti

Bydlím v Německu, ale asi v jiném Německu, než kam jezdíte vy. 

Není pravda, že psi musí chodit na vodítku úplně všude. Platí to jen v obci. Za obcí si  můžete psa pustit na volno. 

Není pravda, že tu lidi psy necvičí. Jsem snad jediná v celém širokém okolí, kdo psa nevozil do psí školy. Máme doma bernskou salašovou fenu, ta cvičit nepotřebuje. Přesto... lidi chodí do těch školek rádi, už jenom proto, že je to jejich hobby, berou to jako seznamku, atd. Jsou i hard-core exempláře, které to berou velice vážně a celý jejich život se točí kolem psí školy, jejich termíny se řídí tím, kdy musí na výcvik, na závody, kdy musí jí odpracovat povinné hodiny, apod... 

Není pravda, že se psi na sebe navzájem vrhají. Typické setkání  dvou psů na vodítku proběhne podle temperamentu psa - někteří kolem nás znuděně přejdou, málokteří štěkají (většinou malé nervozní rasy), většina se jde tiše ale důrazně seznámit. Podle toho, jak si psi sednou, se pak chovají dál. 

Rozhodně nemůžu potvrdit, že místní psi jsou psychotické bestie jen kvůli tomu, že v obci musí chodit spořádaně na vodítku.

3 0
možnosti

Jen drobnost: nemyslím si, že berňáky není nutné cvičit k poslušnosti. Nejsou to agresivní psi, ale když se zanedbá výchova, dokážou být pěkně vyčuraní a zacvičit naopak s majitelem ;-D  Vím dobře o čem mluvím, taky jsem dost zanedbal  ;-) R^

0 0
možnosti

Vycházíte z chybného předpokladu, že pes se svobodou pohybu = pes socializovaný a bezproblémový. Velmi často kolem sebe vidím psy bez vodítka, které jejich majitelé, často děti, nezvládají. Nejsou schopní je v kritcké situaci přivolat nebo zabránit obtěžování jiných psů nebo lidí. Pravděpodobně je jich menšina, ale bohužel nadělají tolik zlé krve, že se s nimi svezou i ti slušní. Vyhlášky omezující volný pohyb psů chápu tak, že přetekla trpělivost lidí, kteří psy nemají rádi nebo se jich bojí. Rozumím tomu. Nikdo není povinný snášet volně pobíhající zvíře, o kterém neví, jak se zachová a být neustále ve střehu a napětí.

P.S.: Psa mám, ho...a po něm sbírám. Mimo obytné zóny ho pouštím na volno, ale kdykoliv se blíží jiný pes nebo lidé, přivolám si ho, případně i připnu na vodítko. Vždycky se chovám tak, aby se okolí mým psem necítilo ani vzdáleně ohroženo

4 0
možnosti

Alexandr je nádherný. Nesouhlasím s volným pobíháním dětí.

3 1
možnosti

No ono je to o ohleduplnosti obou skupin.

1 0
možnosti

Především - žádné vodítko nezabrání tomu, aby na chodnících zůstaly výkaly - ten, kdo neuklízí teď, nebude ani se psem na vodítku. Maximálně se ty exkrementy, které normálně skončily v křoví, přesunou na chodníky, protože do křoví se psem pán nepoběží ;-(

1 0
možnosti

... já tedy ,,pejskař" nejsem. A vždy beru s velkou rezervou hlášky ,,pejskařů", že zrovna ten jejich miláček je ,,nejposlušnější", nejčistotnější", ,,nejhravější", ,,nejroztomilejší", .... a prostě nepřijmou fakt, že když se k cizímu člověku jejich obluda blíží, nemá na čele napsáno vše dříve řečeno:-/. A to nemluvím o mnohokrát skloňované ochotě ,,páníčků" uklízet po svých miláčcích jejich odpad. Zrovna včera jsem před svým domem do jednoho - samozřejmě po ,,spořádaném majiteli" - ŠLÁPLRv.

0 1
možnosti
Foto

J64i70ř94í 40T66u47r70n58e41r

19. 10. 2015 11:57

Víte, to je jako byste k vůli tomu, že do vás málem na přechodu najelo auto, uzákonil 20km/h po městě. Ta vyhláška nedonutí nezodpovědné majitele uklízet, ani mít svého psa pod kontrolou. Bude pouze obtěžovat ty disciplinované.

1 0
možnosti

J61a84n 92P38a82l72l36a97s

19. 10. 2015 0:06

Dobrý večer, jsem kočkař, přesto doufám, že jsem smysl Vašeho článku pochopil a souhlasím. Bohužel jsou majitelé psů, díky kterým nesouhlasím s volným pobíháním některých psů. Známý si pořídil pitbulla a nechával ho bez vodítka, aby vraždil kočky, které sám nesnáší. Nevím, nakolik se dá takový pes vychovat, ale tohle je přece třeba nějak omezit.

2 0
možnosti

Promiňte, ale za to by neměl trpět ten pes, ale "páníček".

0 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1047x
Kreativní ředitel, režisér, textař, vydavatel. https://koch.cz
Producent, hudební skladatel, zpěv, sólová kytara, harmonika v hudební skupině THE V.I.P™. https://theviptm.com