Pohádka pošťácká.

Občas se smutkem pozoruji, když mi pošťačka na pobočce kam chodím, s prosebným pohledem nabízí nějaký výherní los či nějakou jinou službu.

Těch pár pošťaček, mě za ta léta už dobře zná, takže ví, že jsem si tam nikdy los, ani nic podobného nekoupil. Asi změním názor a vám vysvětlím proč. Původně jsem si myslel, že zvaní hostů do internetové televize DVTV slouží k tomu, aby se v případě nějakého zvlášť palčivého problému, odpovědný státní úředník, takzvaně nachytal na švestkách. Jak jsem se mýlil. Ale prohlédl jsem to až ve chvíli, kdy si generálního ředitele České pošty Martina Elkána, pozval moderátor Filip Horký.
Protože zmíněný ředitel nikdy přímo neodpověděl na přímo položenou otázku, pochopil jsem, že jde pouze o záznam výroku, ať již pravdivých či nepravdivých zmíněného ředitele pošt a že na švestkách se bude nachytávat, až mnohem později. Jistě, zpovídat pana generálního ředitele, například Martin Veselovský či Daniela Drtinová, tak se na něj při evidentně lživé odpovědi bude Veselovský dívat tím svým zkoumavým pohledem a Drtinová do něj bude šťourat. Ale to v této fázi není potřeba. Na ten záznam těch odpovědí, aniž bych snižoval schopnosti moderátora, stačí Filip Horký.
A teď jde o to, protože přítomný ředitel pošt ví, že musí mlžit, neodpovídat přímo na položené otázky, či popřípadě rovnou lhát. My také víme, že mlží, neodpovídá přímo na položené otázky, či popřípadě rovnou lže. Buď mu to je jedno, protože jeho manažerský plat je tak vysoký, že zahrnuje i tu nepřímou povinnost mlžit, neodpovídat či lhát, nebo má tak vysoký zlatý padák, to znamená, že když odejde tak je mu to celkem jedno a každý den strávený na této pozici je k dobru, či má za sebou někoho, že v případě, že bude opravdu muset odejít, mu nějaké místečko ve státní správě přeci jenom najde.
Zmíněný ředitel je ale celkem mladý, tak mě zajímá, kde se podobné rétorice, kterou mistrně ovládali dříve komunističtí představitelé přišel. Na komunistu byl před převratem ještě hodně mladý a nepředpokládám, že navštěvoval VUML, což byla Večerní univerzita marxismu-leninismu, kde se učilo mlžit a lhát jako když tiskne. O studu zmíněného generálního ředitele že lže, nebudeme vůbec uvažovat. 
Ale protože ministr vnitra Milan Chovanec, který ho jmenoval do funkce je plus mínus stejný ročník, už je mi jasné odkud vítr vane. Vyrostla nám tady nová generace lidí typu, kam vítr tam plášť, jen namátkou bych připomněl jakou roli měl po posledních volbách Milan Chovanec, při pokusu sundat svého stranického šéfa Bohuslava Sobotku.
Takže nám v klidu budou lhát, my víme že lžou, oni vědí, že my víme, že lžou a my s tím nakonec nic neuděláme. Ale je dobře, že tady existuje nějaké médium, které ty povídačky takto pečlivě zaznamenává, protože to se bude ještě jednou hodit. 
A o ty nešťastné pošťáky tady vlastně vůbec nejde, protože si asi někdo dohodl, že když to prodávání losů je pro Českou poštu tak výhodné, protože si to asi někdo s těmi firmami výhodně dohodl, a jistě při tom pro žádného manažera České pošty nešla malá domů.
Takže budeme muset dále snášet ty prosebné pohledy pošťáků, abychom si koupili los, či nějakou podobnou s poštovními službami nesouvisející blbost, protože jak se sám pan ředitel vyjádřil, v zahraničí je to běžné. Ale protože je to Pohádka pošťácká, tak to opět berte jako pohádku a nakonec vše dobře dopadne a pokud nepomřeli kradou dodnes.
http://video.aktualne.cz/dvtv/petina-postaku-bez-casti-platu-i-kvuli-losum-asi-neplni-plan/r~ab37e790e15e11e5a8d7002590604f2e/

Autor: Petr Dolejš Koch | sobota 5.3.2016 14:47 | karma článku: 22,90 | přečteno: 966x