Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I Vy zde vyjadřujete svůj názor, a jste umělec?

Prostě to k demokracii patří. A kdokoliv o tom vysloví pochybnost, je vlastně proti ní. Můžeme vést debatu o tom, je-li ten názor správný, můžeme s ním polemizovat a vyvracet jej pomocí ověřitelných zdrojů, ale nesmíme komukoliv upírat právo ten názor vyslovit.

Je pouze jedna oblast, kterou náš právní řád nepřipouští, a to je propagace jistých zločinných ideologií.

Přičemž, bohužel, jisté osazenstvo Hradu k takové propagaci poněkud inklinuje.

2 0
možnosti
PP

Ta otázka je v demokratické společnosti naprosto irelevantní. Podobně jako Vy můžete vyjádřit svůj názor, pak stejné právo mají umělci. Pokud veřejnoprávní ČT vysílá živé pořady, pak s tímto je nutné vždy počítat.

Ponechám stranou, jaký je dnes umělecký svět. Jsem toho názoru, že v uměleckém světě dnes chybí výrazné osobnosti, jakými v minulosti byli například pánové Werich či Sovák, Dietl či Páral. A podobně jako chybí osobnosti v uměleckém světě, nevidím člověka, který by vystupoval ze stínu šedi a zároveň měl prezidentské ambice.

Byť považuji pány Klause a Zemana za (pro mou osobu) kontroverzní lidi, lze jen stěží popřít, že to byli a dosud bohužel jsou nejvýraznější polistopadové osobnosti české politiky. Jednak mají dobré vzdělání, ale oba vynikají zejména rétorickými schopnostmi v debatách i oslovení občanů. A mám vážnou obavu, že pokud se rozhodne Zeman znova kandidovat, pak bude jen velmi těžko hledat soupeře.

Neuspěl ani Schwarzeberg, z kterého si udělali Zemanovi odpůrci symbol havlismu. Nutno podotknout to, že neuspěl právě proto, že nebyl Zemanovi rovnoceným protivníkem v předvolebních debatách.

Jednak odpůrci dělají jednu chybu roztříštěností kandidátů a jednak tím, že podporují snad ještě horší kandidáty typu Dientsbiera či Dlouhého. Jednoho mají lidé spojeného s podporou lidí, kterým se nechce makat, druhého pak se zničením značné části podniků v privatizačním období. A to je struna, na kterou budou lidi vždy slyšet. Velkou neznámou je téma, které bude spojeno s volbou prezidenta za dva roky. Pokud bude EU a vláda nadále podporovat masovou migraci (a je jedno, kolik jich přijde do ČR v rámci migrace nebo kvót, běžný občan se jimi cítí ohrožen), pak bude mít proti Zemanovi každý minimální šanci.

4 2
možnosti
VP

K vašim otázkám.

ad1) Proč by ČT něco dělala, Hřebejk kdysi řekl, že se stydí za premiéra, Dusilová nerada Zemana. V televizních diskuzích pořád někdo na někoho nadává. Jediný efekt bude vyšší sledovanost. To vyhovuje jak Zemanovi, tak Dusilové, Kollerovi a spol. Paralela s totalitní televizí je z tohoto důvodu zcela mimo.

ad2) První deziluze nastala po privatizaci v devadesátých letech. Profitovali komunisté, stbáci, knížata, veksláci, naposledy třeba církev... (tím rozhodně nemyslím prosté venkovské faráře a řádové sestry v hospicích, mám k nim hlubokou úctu)

ad3) Neexistoval jediný volitelný kandidát. Buď byli spojení s korupcí od prava do leva nebo slabí jako Fischerová, Franz.

ad4) Záleží na rozpočtu. Po církevních restitucích bych očekával že se vynoří kandidát TOP 09, KDU, možná půjde využít šikovně dotace, že ANO, ČSSD a ODS to asi neufinancuje i když kdo ví co připluje z daňových rájů?

Překvapení opravdu nečekám. Jestli ano tak vám zdarma nahraji baskytarové party na dvě skladby nebo vám budu týden zadarmo dělat náměstka, jako kreativnímu řediteli. :-)

2 0
možnosti
Foto

Kreativní ředitelé nemají náměstky, mají svůj tým, který si pečlivě vybírají. V tomto týmu jsou výtvarníci a textaři. Pochybuji, že by jste se vůbec dostal do užšího výběru. Takže logicky náměstky nepotřebují. Tento výraz se v reklamní branži mimochodem vůbec nevyskytuje. Také pochybuji, že by jste byl schopen nahrát basové party na naše skladby, neb skladatelé jsme ve skupině dva. V životě jsem vaše jméno neslyšel a pochybuji, že umíte hrát alespoň vzdáleně tak, jako hudebníci se kterými spolupracuji. Ale Vaše jméno si zapamatuji. Vilém Patoka.

1 0
možnosti

I81v23o 63Ž92á26č13e20k

10. 4. 2016 23:33

Prezident není osobou, která určuje směřování této země.

A umělci mají právo vyjádřit svůj názor jako každý, jenže:

1. Nevím, do jaké míry lze popové "hvězdy" považovat za umělce.

2. Mají k vyjádření svého názoru mnohem víc prostoru, než "obyčejný" řádný člověk.

0 0
možnosti
KL

Samozrejme jsou opravneni vyjadrit svuj nazor. Ale je zajimave, ze jejich nazory, ktere potrebuji sdelit verejnosti, se toci pouze kolem Zemana. Cina a Rusko jsou vic nez obehrane pisnicky. Co takhle vyjadrit svuj nazor treba na danove raje, to ted hybe svetem:-)?

7 1
možnosti
VP

Páč chodí do hospod, ve kterých by jim za takové výroky nikdo nekoupil panáka.

1 0
možnosti
RJ

R31a68d38e84k 97J76a46r39o35š

10. 4. 2016 21:56

Dokud bude mít možnost říkat svůj názor i protistrana, pak je to OK.

Á propos presidentské volby - sluníčkáři jakéhokoliv druhu nemají proti Zemanovi sebemenší šanci. Jeho dokáže v přímém souboji nyní porazit v podstatě jen ten, kdo bude vyjadřovat podobné názory jako Zeman, ale bude to dělat inteligentně, srozumitelně a kultivovaně. Např. V. Klaus Jr.?

8 3
možnosti
PV

P22a70v45e31l 66V65é71b59r

10. 4. 2016 21:56

V první řadě si musíme uvědomit, že umělci jsou placená námezdní síla, která má za úkol bavit, tzn. v čase jim vyhrazeném (a ve kterém jsou placeni) mají trdlovat u tyče, vyhazovat nohama, zpívat popěvky a deklamovat víceméně zábavné texty. Dělají-li něco, co jim nepředepisuje scénář - např. přednášejí v zábavném programu své politické názory, potom se nevěnují své pracovní činnosti, za kterou jsou placeni (a v tomto případě z našich peněz, navíc bohatě přepláceni) a měl by, jako na každém jiném pracovišti, následovat trest.

4 8
možnosti
RJ

R26a95d63e43k 48J43a68r35o69š

10. 4. 2016 22:11

Vébr, kdopak toho Kollera námezdně placeně najal, když natáčel svá alba se skupinou Lucie a později jinde? A kolik jste na to dal vlastních peněz vy jeden truhlíku :-)

4 3
možnosti
VM

P.S. A karma se ne a ne zvýšit...

2 1
možnosti
Foto

Smůla, kdyby jste věděl něco o tom jak fungují alegoritmy, tak by jste neplkal takové nesmysly.

1 1
možnosti
VM

Nevím, jak to dokazuje, ale ČT je zatím po záhadným vlivem TOP09 a ODS. Jak je např. možné, že prakticky denně dostává v ČT prostor opoziční politický turista Kalousek, který komentuje vše a vždy. ČT, která jak sama přiznala, vysílá tendenčně podle taktovky Bruselu a USA, aby náhodou moc nestranila Rusku a Číně a aby při jakékoliv příležitosti plivla na našeho nejvyššího ústavního činitele. Nepohodlní redaktoři jsou vyhazováni. Praktiky podobné době před rokem 1989.

9 6
možnosti
AT

Není to třeba právě tím, že jsou to vrcholní představitelé opozice a logicky dostávají prostor se vyjádřit k činnosti vládních stran?

Když byla u vesla ODS, taky se v TV každou chvilku rozčiloval Bohouš nebo komunista Filip.

4 2
možnosti
TP

T20o17m24á27š 74P88í15c37l

10. 4. 2016 21:35

Umělci nechť si pindají, ale musejí očekávat reakci. Zvlášť když jeden z nich umí kromě bubnování akorát držet geodetickou tyč, další je vyléčená feťačka a o té třetí nikdo v životě neslyšel ;-D

8 7
možnosti
AT

.. .a ještě ke všemu berou milióny ... takoví Jandové a jiní ...;-)

5 4
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1047x
Kreativní ředitel, režisér, textař, vydavatel. https://koch.cz
Producent, hudební skladatel, zpěv, sólová kytara, harmonika v hudební skupině THE V.I.P™. https://theviptm.com